0410.02 Terug
Vooruit 0410.04

Med: 0410.03

Date: Tue, 5 Oct 2004 16:34:48 +0200
From: Uitgeverij Passage / Anton Scheepstra <passuit@xs4all.nl>
Subject: Med: 0410.03: Tweede seizoen 'Proza Proeven' van start in Groningen op di 12 oktober 2004

Tweede seizoen 'Proza Proeven'

Op dinsdag 12 oktober begint het tweede seizoen van Proza Proeven in het Usva-theater in Groningen. Tot en met mei 2005 zal er elke tweede dinsdag in de maand weer een voorleesavond plaatsvinden.

Proza Proeven is vorig jaar ontstaan als initiatief van Uitgeverij Passage. Geïnspireerd door de literaire avonden in Berlijn wilde de uitgeverij ook in Nederland iets dergelijks van de grond krijgen. De formule van Proza Proeven is simpel maar effectief: elke avond treden zes auteurs op, zowel ervaren schrijvers als aanstromend talent. Zij lezen dan elk een kwartier voor uit nog niet gepubliceerd werk. Vj's Laurine Brugman en Sieger M. Geertsma zorgen daarbij voor achtergrondbeelden.

Het eerste seizoen van Proza Proeven is een succes geweest. Niet alleen wist een toenemend aantal lezers/luisteraars de weg naar de Usva te vinden, ook voor de auteurs vormden de avonden een bron van inspiratie en feedback. De komende periode zullen maar liefst drie boeken bij landelijke uitgeverijen verschijnen die hun debuut bij Proza Proeven hebben beleefd. De eerste auteur waarmee dat gebeurt is Karel ten Haaf, die later deze maand zijn nieuwe roman Bokkenvla zal presenteren. Nadat Ten Haaf hiervan stukken had voorgelezen in de Usva, is het schrijven van het boek in een stroomversnelling geraakt.

Aan Karel ten Haaf dan ook de eer op het tweede seizoen te openen. Verder zullen op de eerste aflevering optreden: Hedwig Baartman, Maria van Daalen, André Degen, Lisette Togtema en Gini Wender.

Elke Proza Proeven-avond vindt plaats in het Usva-theater, Munnekeholm 10, Groningen. Aanvang 20.30 uur; entree EUR 3,00.

Informatie over Proza Proeven en opgave voor deelname bij Uitgeverij Passage: info@uitgeverijpassage.nl; http://www.uitgeverijpassage.nl/


[Dit nummer][Agenda]