0503.15 Terug
Vooruit 0503.17

Vac: 0503.16

Date: Mon, 14 Mar 2005 11:39:04 +0100
From: Kets - Vree <annemarie.kets@chi.knaw.nl>
Subject: Vac: 0503.16: Vacature voor een senior onderzoeker op het Huygens Instituut te Den Haag (deadline: za 26 maart 2005)

Vacature Huygens Instituut - Den Haag

Het Huygens Instituut is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het is opgericht in 1992 als Constantijn Huygens Instituut voor tekstedities en intellectuele geschiedenis en gevestigd in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Het Instituut ontsluit bronnen die van belang zijn voor de literaire en intellectuele geschiedenis van Nederland, met als belangrijkste vorm de wetenschappelijke teksteditie. Daarnaast verricht het Instituut sinds enige tijd ook analytisch en interpretatief onderzoek op het gebied van de Nederlandse literatuur- en wetenschapsgeschiedenis. Bij de ontsluitingsactiviteiten en het onderzoek spelen digitale technieken en analysemethoden een belangrijke rol.

Het Instituut bestrijkt een lange periode en een breed terrein. Het verenigt onderzoekers met uiteenlopende expertise: latinisten, neerlandici, historici, editeurs en informatici. Er zijn ongeveer 45 medewerkers, die verdeeld zijn over vier onderzoeksgroepen: Middeleeuwen/Renaissance, Wetenschapsgeschiedenis, Nieuwe Tijd en ICT/Onderzoeksontwikkeling. Er wordt veel samengewerkt met Nederlandse en buitenlandse onderzoekers.

Voor de onderzoeksgroep Nieuwe Tijd is het Huygens Instituut op zoek naar een

Senior Onderzoeker (m/v)
38 uur per week; parttime tot minimaal 32 uur per week is bespreekbaar

Taken:

  • Verricht onderzoek op het gebied van de moderne Nederlandse letterkunde en publiceert de resultaten
  • Initieert, formuleert en coördineert projecten in het tweede en derde geldstroomonderzoek
  • Begeleidt in dat kader postdoconderzoekers, AIO's en overige medewerkers
  • Levert een inhoudelijke bijdrage aan de formulering van het onderzoeksprogramma
  • Legt en onderhoudt externe contacten
Functie-eisen:
  • Gepromoveerd onderzoeker, bijvoorkeur in de neerlandistiek met als specialisatie 19e- en 20e-eeuwse letterkunde
  • Bewezen belangstelling voor brede, contextuele vraagstukken
  • Vernieuwend en creatief denker, initiatiefrijk en ondernemend, blijkend uit bijvoorbeeld succesvolle tweede en derde geldstroomaanvragen
  • Belangstelling voor en ervaring met de inzet van ICT voor onderzoeksdoeleinden
  • Sociaal vaardig, actief naar buiten tredend
Wij bieden:

Een tijdelijke aanstelling voor tweejaar, die bij gebleken geschiktheid wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt maximaal EUR 4.580,00 bruto per maand (schaal 12 CAO- Nederlandse Universiteiten), exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Het Huygens Instituut kent een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, een mooie kantoorlocatie in het centrum van Den Haag op loopafstand van het centraal station en een uitdagende werkomgeving met korte lijnen.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met dr. Annemarie Kets- Vree, werkgroepleider Nieuwe Tijd (070 - 3315832 annemarie.kets@chi.knaw.nl). Website: http://www.chi.knaw.nl.

Uw sollicitatie met curriculum vitae kunt u, voor 26 maart 2005 en o.v.v. 'senior onderzoeker' richten aan het Huygens Instituut, t.a.v. dr. Henk Wals, directeur, Postbus 90754, 2509 LT Den Haag. U kunt ook per e-mail solliciteren. Stuur een worddocument naar annemarie.kets@chi.knaw.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

-------------

Het Huygens Instituut is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.


[Dit nummer][Alle vacatures]